Agenda-Nord-Norge-3266

Agenda Nord-Norge 2015, Bodø

Agenda Nord-Norge-samlingen 2015 ble arrangert i Bodø 2.-3. november. Det var den andre samlingen som ble arrangert.

Violet Road åpnet samlingen sammen med Bodø Domkor, før både Ine Eriksen Søreide og Jonas Gahr Støre satte fokus på Nord-Norge i verden. Videre ble det fokus på Nord-Norske muligheter i en turbulent verden, med innlegg fra de to nordligste universitetene og en presentasjon av Konjunkturbarometer for Nord-Norge. Sistnevnte ble presentert av konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge, Jan Frode Jansson.

Dag 1 ble avsluttet med en nordnorsk festaften i Stormen hvor æresprisen også ble utdelt. Agenda Nord-Norges ærespris for 2015 ble tildelt Artur Arntzen, for sitt arbeid med å ha lært Nord-Norge å bruke humor som sitt viktigste våpen.

Den siste dagen av Agenda Nord-Norge 2015 ble startet med ”hvis jeg var statsminister”,  en bolk hvor en rekke personer presenterte hva de ville gjort, dersom de var Statsminister. Både LO- og NHO-lederen bidro, samt Sametingspresidenten, før Statsministeren avsluttet det hele. Jahn Ivar ”Mini”

Jakobsen var også på scenen, hvor han presenterte ”Bodø på 199 sekunder”.

På denne samlingen ble også Samferdselsrapporten presentert av administrerende direktør i Mo Industripark, Arve Ulriksen. Rapporten forsøkte å finne svar på hva som skal til for at Nord-Norge skal ha logistikkløsninger i verdensklasse. Rapporten konkluderte med at flaskehalser må fjernes, at Nord-Norge må være døgnåpent og tilgjengelig, at mer må fraktes gjennom sjøveien og at både nytenking og grønnere transportmuligheter må vektlegges.

 Sted: Bodø
Når: 2. – 3. november 2015

Tidligere år