Agenda-Nord-Norge-3266

Agenda Nord-Norge 2016, Alta

Agenda Nord-Norge-samlingen 2016 var den tredje av sitt slag og ble arrangert i Alta 7.-8. november. Temaet for samlingen var Nord-Norge 2030.

I Alta rettet vi kikkerten inn mot vår egen framtid. Vi forsøkte å finne svar på store og krevende spørsmål, som hvilket Nord-Norge vi ønsket oss i 2030 – og hvordan vi skulle komme dit. Sammen med Widerøe løftet vi Nord-Norge på vingene, med chartrede fly fra både Helgeland, Lofoten, Bodø og Tromsø.

Både Utenriksministeren, Kunnskapsministeren, LO- og NHO-lederen deltok på samlingen. I tillegg fikk vi besøk av to kunnskapsmiljø fra Oslo, Civita og Agenda, som begge hadde utarbeidet egne rapporter om hvordan Nord-Norge kunne nå sitt ytterste potensiale.

Samlingen fokuserte både på hva vi skulle leve av i 2030, hvordan vi skulle organisere oss, omstilling og skapervilje mot 2030, nordnorsk mat på verdens fat og ungdommens Nord-Norge. Det hele ble toppet med et økonomisk værvarsel– konjunkturbarometer for Nord-Norge, fremført av konsernsjef i Sparebank 1 Nord-Norge, Jan Frode Jansson.

I tillegg hadde vi en nordnorsk festforestilling i Nordlyskatedralen, med blant andre Violet Road, Marit Hætta Øverli, NOSO og Andreas Fiflet. Her ble også Agenda Nord-Norges ærespris delt ut. I år gikk denne til vår første Sametingspresident, Ole Henrik Magga, for hans innsats for samer, urfolk og norsk mangfold.

Nytt for dette årets samling var en internasjonal konferanse i forkant av hovedsamlingen. Hit kom en rekke ambassadører fra Nord-Norges viktigste handelspartnere for å få ny og oppdatert kunnskap om landsdelen.

 Sted: Alta
Når: 7.–8. november 2016

Tidligere år